Инструкции за монтаж на блиндирани врати

208
блиндирани врати

Стъпка по стъпка

Като допълнителни материали може да използвате гума, картон, дърво или пластмаса, за да защитите пода или земята, когато поддържате вратата. Проверете годността на съществуващата строителна дупка. Максимално допустимите размери на конструктивния отвор за блиндирани врати са: ширина на рамката +40 мм и височина +20 мм.

Почистете монтажния отвор и проверете за наличие на крепежни елементи и инструменти. За да сглобите рамката, свържете частите на рамката заедно и закрепете с крепежни елементи. Сноповете са прикрепени към рамката или с винт, или с пружинен щифт, с изключение на 5-милиметровия пакет, който е закрепен със скрити болтове с глава. В други случаи се използва винт.

Поставете рамката без крилото на блиндираната врата в средата на отвора на конструкцията, според вида на монтажа, изравнете с повърхността на стената (рамка с покривна лента) или по-дълбоко от нея (вдлъбната рамка). Проверете хоризонталната стойка на стълба на вратата и / или рамката с нивелир.

Рамки при вратитеинсталиране на блиндирана врата

Рамка без ръкави: Страната на пантата на рамката е създадена и пробита през горния отвор за монтаж № 1 на рамката с бормашина с диаметър 10 mm на дълбочина до 120 mm. Закрепете дюбела през отвора, като преди това фиксирате дюбела с винтов връх. След това, използвайки гаечен ключ, завъртете винта толкова дълбоко, че празнината между монтажния отвор и рамката да е равна от двете страни, освен ако не е регулирано друго. След това монтирайте дистанционерите на вратата (пластмасови, дървени, метални блокове) между рамката и стената срещу фиксиращия винт. След това затегнете винта.

Рамка с ръкави: Рамката е създадена и ръкавите са настроени спрямо опорната повърхност. Не е необходимо да използвате дистанционни елементи. Максималната проекция на втулката от задната страна на рамката е 15 mm. Ако втулката не достига стената, използвайте допълнителни подметки.

Крилото на вратата

Смажете лагера и пантите със смазка, преди да повдигнете крилото на блиндираната врата на пантите. Избягвайте да попада смазката от външната страна на пантите.

Повдигнете крилото на вратата до пантите, уверете се, че процепите на рамката и крилото на вратата са равни и че повърхностите са успоредни. Ако е необходимо, регулирайте винтовете и регулирайте дебелината на опорните блокове. Затегнете фиксиращите винтове.

Пробийте всички други монтажни отвори и затегнете винтовете. До всички монтажни винтове трябва да се монтират опорни блокове.крило на врата

Среща се дори рамката на вратите да бъде закрепена и със стоманени пръти Ø10, като фиксира рамката към заварения прът. Когато се монтира с пръчка, заваряването е задължително, т.е. от всички точки на закрепване пръчката трябва да бъде заварена към рамката.

Затворете отворите за закрепване на рамката с пластмасови капачки.

Запечатайте процепа (каменна вата или строителна пяна) между отвора на конструкцията и рамката. Предназначени са страните на рамката, горната част и частта под крилото на вратата.

Бъдете внимателни при всеки детайл

Когато запечатвате с пяна, уверете се, че всички зони по периметъра са равномерно запълнени под прага (ако е възможно). Следвайте инструкциите на производителя, когато инсталирате пяната. Предварително покрийте рамката на блиндираната врата с маскираща лента, за да предотвратите попадането на пяна от външната страна на рамката.

След като монтирате вратата, проверете празнините между рамката и листа, които трябва да са равномерни. Също така коригирайте равномерния контакт на крилото на вратата с уплътненията, ако е необходимо.брава ключалка

Инсталирайте ключалката на вратата (брави) в съответствие с техните инструкции за монтаж. За да инсталирате корпуса на ключалката и контра желязото, пробийте предварително отвори и използвайте пробивни винтове за фиксиране.

Проверете дали вратата е заключена правилно, възможно е да отворите и затворите / заключите вратата с ключове от двете страни.

След работа почистете продукта от прах, пръстови отпечатъци, излишна мазнина и избършете остатъците от работното място.