Детска стая

Може би повечето от нас си мислят, че всички деца си приличат, но всъщност това съвсем не е така. Всяко дете е различно и има свои разбирания и възприятия към заобикалящата го среда. И когато говорим за среда, няма как да не споменем именно мястото, в което то прекарва най-много време – неговата стая у дома. Наше задължение като родители е да я направим приветлива и удобна. Тя трябва да бъде неговата сигурна зона, в която да се забавлява и да изразява себе си. Това може да се постигне чрез най-различни похвати за декорация.

Като начало, можете да изберете тема за стаята на вашето дете. То със сигурност се вълнува от определени анимационни герои. Или пък е любител на животните в джунглата. Може да харесва космоса, морето или планината. Това е чудесен старт, който ще ви даде много възможности. Благодарение на тях ще превърнете стаята му в една истинска приказка. Като започнем от чаршафи с принтове и стигнем до най-малките детайли в стаята. Дори личните аксесоари на детето могат да бъдат на избраната приказна тематика.

Стикерите за стена или ръчно рисуваните изображения също биха донесли много приятна атмосфера в детската стая. Ако пък детето ви обича да рисува, определете част от някоя стена, която да декорира само или с ваша помощ.

Да поговорим и за комбинирането на цветовете. В момента сивото е доста модерно, а то се комбинира отлично с редица цветове. Ако ползвате сив цвят за основен по стените и ще декорирате момичешка стая, може да го съчетаете идеално с бонбонено розово и цвят мента. Страхотна комбинация, носеща спокойствие и уют. Сивото би се съчетало също толкова добре с жълто, дори кафяво, ако подготвяте стая за момче. Бледо синьото също може да се използва като основен цвят. То пък си пасва чудесно със  дървените мебели.

Ето и няколко допълнителни идеи, които биха освежили интериора на детската стая.

  • Малко килимче в средата на стаята. Предлагат се страхотни плетени на една кука килимчета с уникални дизайни в различна форма.
  • Не забравяйте за декоративните възглавнички.
  • Детската палатка за игра е страхотен продукт, който няма как да не впечатли всеки малчуган. В тях децата могат да прекарват много време в интересни игри и забавления.
  • Ако пък наистина ви се иска още повече да зарадвате детето си, вземете няколко комплекта декоративни лампички, точно като тези, които ползвате за Коледна украса. Разположете ги над леглото на детето, покрай прозореца, или пък вътре самата палатка.

Нашият основен съвет при декорирането на детската стая е да дадете възможност на детето ви да участва в избора и приготовленията. По този начин то ще се чувства полезно и със сигурност ще бъде доволно.