Рожден ден

Декорация за рожден ден: Как да превърнете своето парти в атракция

Планирате скоро рожден ден – ваш или на ваш близък, и искате да направите този ден незабравим, но не знаете откъде да започнете?

Винаги сте пренебрегвали декорацията за рожден ден, защото смятате, че е напълно излишна?

Е, сега е моментът да преосмислите това и да й обърнете специално внимание, защото празничната декорация придава повече настроение, уютна атмосфера и превръща всяко парти в истински купон.

Събрахме за вас 6 идеи в стил „направи си сам“ за вашата празнична декорация за рожден ден:

Идеи за празнична украса за рожден ден

1. Стилни балони, привличащи вниманието

Ако не сте толкова креативни и сръчни, можете да направите рождения ден по-вълнуващ с няколко стилни балона с хелий. Купете и други декорации за рожден ден в същия цвят като сламки, чинии, чаши, вази с цветя и прочее.

А ако искате да персонализирате декорацията ви, поръчайте балони с вашето име, възраст или снимка.

2. Забавни факти за вашата рождена година

Убедете гостите си, че сте родени през най-специалната година. За целта направете плакат с най-важните новини, факти, популярни песни и модни тенденции от рождената ви година. Окачете го на видно място и го аранжирайте подходящо с празнични украшения.

3. Гирлянд с любимото ви хоби

Какво ще кажете за гирлянд със снимки на любимия ви домашен любимец или скрийншотове от сериала, който следите от дълго време?

Използвайте въображението си и направете гирлянд, който е тон с партито и е намигване към това, което обичате да правите в свободното си време.

4. Украса за рожден ден с флорална завеса като фон

Това че партито за вашия празник ще бъде отново у дома, не означава, че не можете бързо и лесно да промените обстановката. Скрийте скучната стена с декоративна завеса с цветя. Можете да прикрепите цветята с дървени плоскости, с въженца, които падат като дъжд или под друга форма.

Не пропускайте: Декорация на торти: 7 съвета за печене и декориране

5. Коктейлни сламки с вашата снимка

Отпечатайте най-добрата си снимка и я залепете от двете страни на коктейлната сламка. По този начин ще бъдете сигурни, че няма да бъдете изгубени от поглед на партито си и никой няма да забрави какъв е неговият повод.

6. Направете празничен охладител за вино от лед с цветя и плодове

Ще са ви нужни:

  • Декоративна кофа или голяма ваза:
  • Малка ваза с размер колкото една бутилка за вино;
  • Украса за сладолед като цветя, билки и плодове;
  • Шепа декоративни камъни.

Как да направите вашия охладител:

1. Напълнете кофата или по-голямата ваза с няколко пръста вода и я оставете във фризера за няколко часа.

2. Когато водата замръзне, поставете малката ваза в центъра на голямата и сложете декоративните камъни в нея. Това ще помогне на малката ваза да се задържи на леда.

3. Аранжирайте пространството между двата съда с цветя, билки и плодове. Налейте достатъчно вода и оставете във фризера за 8 часа.

4. Преди партито извадете охладителя от фризера и го оставете за известно време.

5. Поставете охладителя за вино върху декоративна чиния. Ще можете да го използвате дълго време, ако виното ви е охладено предварително и не е на пряка слънчева светлина.

6. Фоторамка с балони и цветя

Направете голяма фоторамка с балони и цветя, с която гостите ви ще могат да се снимат. За целта купете обръч в подходящ цвят и залепете за него различни празнични украшения. Ето че си имате истинска атракция.