Фурнированите врати са достойна декорация за вашия дом

139
бяла интериорна врата

В съвременните жилищни пространства с отворен план някои стаи все още трябва да бъдат скрити от любопитни очи. И не всички помещения трябва да бъдат отворени за достъп. Например спалня, баня или тоалетна не могат да се представят без врата. Следователно вратите винаги са били, са и ще бъдат търсени. И тук, най-важното, трябва да решите какви продукти искате да видите в дома си, защото пазарът вече е изпълнен с всякакви модели интериорни врати с различни текстури и цветове. От Вас зависи в какъв стил ще бъде интериора на дома Ви и какви интериорни врати са най-подходящи за Вашия усет и представа за съвършенство.

Функции и характеристики на вратите

Вратите трябва да изпълняват възложените им функции, като същевременно са достойна декорация на интериора. Те са проектирани да отделят помещения, създавайки шумоизолация. Много е важно те да съвпадат по цвят с подовата настилка и декорацията на стените. Важен фактор е тяхната влагоустойчивост, устойчивост на износване и устойчивост на механични повреди.

Много продукти отговарят на тези показатели, а един от тях са интериорните фурнирни врати. Качеството и дизайнът на платната се определя от материала, от който са направени. И цената се определя точно от този фактор. Тези врати имат текстурирана красота на естествено дърво и тяхното закупуване няма да засегне семейния бюджет.

Фурнирована конструкция на вратата

Основата на такива врати е ПДЧ с ниска плътност, MDF плоча със средна плътност или набор от маси с пълнеж от пчелна пита. Те правят продуктите тежки и устойчиви на деформация. MDF е най-безопасният материал сред изкуствено създадените, тъй като не съдържа фенолни смоли, които са „известни“ с вредните изпарения. MDF е много технологично напреднал, не създава много проблеми по време на работа, не се влияе от влага. Като основа на масива се използва ангарски бор, който расте в северните райони и има висока плътност. Това дърво е идеално за комбинация между цена и качество.

Покритие на фурнированите врати

Тънките плочи (1-2 мм) от фурнир от ценни дървесни видове действат като покритие. Това може да бъде елша, дъб, ясен, бук, венге, череша, сладка череша, орех. Всяко покритие има свой неподражаем нюанс и текстурирана повърхност. Благодарение на разнообразието от довършителни материали, можете да създадете различни истински инкрустирани шедьоври.

Технологията, която се използва за облицоване на вратите

При облицоването се използват няколко опции за покритие – пълна имитация на плътно платно, комбинация от различни цветове или различни видове. Освен това няма да повлияе особено на разходите и крайната цена поради икономията на технологията и високата конкуренция. Съвременните технологии дават възможност за залепване на фурнира толкова плътно, че той няма да се отлепи от основата при никакви влияния и ще продължи много години. Отгоре фурнирът е покрит със специални лакове, които предпазват повърхността от неблагоприятни фактори. Ако по време на работа се появят леки повреди на повърхността на фурнира, няма да бъде особено трудно да се възстанови.

Ако сте решили в полза на фурнированите врати, значи сте на прав път. Въз основа на тях ще създадете луксозен интериор, в който те ще заемат полагащото им се място, което ви позволява да се чувствате комфортно и уютно.