Фототапети – съвременна декорация в интериора

599
качествени фототапети откъде

Висококачествени бои за стени, тапети, изкушаващи с привлекателни мотиви, за които дори не сте сънували…

Да, няма съмнение, че по отношение на декорацията на стени, днес съществува голямо разнообразие. Ако някой от Вас желае да разшири хоризонтите си, струва си да се заинтересова от фототапетите.

До неотдавна думата „фототапет“ повечето хора асоциираха най-общо казано с липса на вкус. Всички, много добре помним, произведените със слабо качество снимки залепени върху огромни стени в повечето жилища. Тези тапети отпаднаха и останаха далеч в миналото!

Сега, светът се завръща към проверени идеи, но намирайки им нов, по-съвременен облик.

Фототапетът (и неговата разновидност декоративни панели за стена) представлява снимка с висока разделителна способност, която замества класическия тапет и боя. Фототапетът изключително добре се компонира, както в жилище, така и в интериора на комерсиални помещения. Фототапетите могат да се използват практически във всяко помещение, според конкретни размери и са достъпни за всеки джоб. Те се характеризират с разнообразие от мотиви, съобразно различни възрастови групи, предлагат се в различни цветове, в 3D вариант и много други.

Представете си фурна, на която интериора Ви приветства със снимки с отлично качество на току що изпечени хлебни изделия. Или пък, например туристическа агенция, където можете да почувствате топлия пясък на екзотичен плаж…

Студен и скучен интериор, можете да промените в рамките на няколко часа, благодарение на декоративните панели за стени. Фототапетът е опростен начин за лесно и стилно декориране на стените, както и отлична алтернатива на боя или обикновени тапети.

фототапети с природа

Почти навсякъде можете да монтиране фототапет. Освен стаите вкъщи, където фототапета намира приложение в кухнята, банята или спалнята, те могат да се залепят и върху мебелите, на вратите, дори тавана. Фототапетите намират отлично приложение в детските стаи, които може да се комбинират с различни цветни и весели лепенки. За децата, изключително атрактивни са фототапетите с приказни мотиви, герои от детски филмчета, тъй като внасят живи цветове и освежават стаята.

Фототапетите, намират приложение и в публични помещения. В училището, те придават на стаята едукационен облик – фототапети с мотиви на карти, букви, цифри, планети и др. В офиса, фототапета може много бързо да допринесе за позитивното настроение и енергия за работа.

Фототапетите имат широко приложение в гастрономията – правят интериора на търговската зала да изглежда по-атрактивен. Фототапетите намират отлично място в SPA-центровете, фитнес залите.

Ако планирате декорация на интериора, то нашата оферта със сигурност ще Ви допадне!

Към момента, сред най-атрактивните фототапети са фототапетите 3D, които не само, че разнообразяват и обогатяват интериора с нови естетически измерения, но имат и функцията оптически да уголемяват стаята.

За ценителите на елегантността, препоръчваме черно-бели фототапети, които ще придадат вкус и елемент на носталгия в помещението.

Съвременните фототапети са много подходящи и за стаи за младежи, налице са:  фототапети с графити мотиви, спортни мотиви, автомобили, космос и много други.

Ако желаете Вашата стая да излъчва спокойствие и хармония, изберете фототапет с пейзаж, затънтени улички с несравним чар, или пък такива, свързани с пътешествия и слънце.

фототапети с градове

За кухнята Ви, можете да изберете декоративни панели с мотиви с подправки, кафе, чай, плодове или зеленчуци – тези мотиви предизвикват асоциация с функционалността на това помещение по време на готвене. Това е само малка част от мотивите, сред които можете да избирате. Сред оригиналните теми са налице панели с атрактивни мотиви и геометрически фигури, street art, fantasy и много други, които стимулират въображението!

Фототапетът не е задължително да заема цялата стена. Той много добре се напасва, като един от елементите, които украсяват интериора. Все повече се търсят фототапети с панорами. Това са фототапети, които се монтират между шкафовете в кухнята. Благодарение на тях, може да акцентирате върху доминиращия цвят в помещението, като същевременно и да разнообразите вътрешния облик. Кухня със светли шкафове, по-тъмно боядисани стени ще придобие още по-атрактивен вид, ако между шкафовете монтирате фототапет с междинен цвят и изкушаващ мотив или пейзаж. Това може да са тематични мотиви -– снимки на чашки за кафе и кафени зърна, вкусни сладкиши, ястия и плодове. Популярни са също така и фототапети имитиращи камък, снимки на затънтени улички, макаронени ястия и под.

Друга идея, която има все повече привърженици е декорацията на вратите с фототапет. Флорален мотив или английска телефонна кабина, ще внесат индивидуален характер във Вашето жилище. Украсени по този начин врати са много подходящи за заведенията за хранене, офисите и магазините. Специално място е и хладилникът. Често, харесваме да го декорираме залепвайки листчета, списък с продукти, снимки или магнити. Също така, добро декоративно решение е покритието на хладилника с фототапет.

фототапети с цветя

Специфичните пространства изискват специфични решения. За врати и шкафчета си струва да изберете самозалепващо фолио с ламиниране. Като резултат от това получавате гладка, лесна за почистване и водоустойчива повърхност.

В света на фототапетите има огромен избор от мотиви, но освен това, голямо значение има и материала, от който те са изработени. Материалът най-често зависи от помещението, където трябва да се монтира фототапета. Кухнята, търговските зали на заведенията и банята – това са помещения, които са изложени на влага, затова тук от голямо значение са качеството и издръжливостта на материала. При такива случаи, ние подготвяме винилов фототапет на флизелинова основа. Такъв вид тапети могат много лесно да се почистват с помощта на навлажнено парцалче.

В спалнята, салона и офиса подходящи са фототапети от латексна хартия. Това е гладък материал, който е три пъти по-дебел от традиционната хартия, от която се изработват традиционните тапети.

Днес, когато все повече хора обръщат внимание на интериора в къщите и жилищата си, Вие можете да се погрижите практически за всеки детайл. Фототапетът комбинира в себе си предимствата на обикновения тапет /лесен за почистване/ с неограничените възможности от разнообразие на мотиви. Фототапетите, като с докосване с магическа пръчица могат да направят интериора да придобие неповторим, индивидуален и съвременен вид.